About

Välkommen!

Här kommer det att uteslutande handla om min stora passion för vintagestickning!

Mitt hjärta klappar extra hårt för 40-talet: guldåldern när det kommer till det stickade modet! Det blir garnfrossa, vad jag stickar på, vad jag inspireras av och vad som händer i vintagestickarvärlden.

IMG_3341

Väl mött!

Advertisements

4 thoughts on “About

 1. Hej, hittade hit via Ravelry/stickpodden. Är novis på ravelry, men fast besluten att lära mer!!! Tusen tack för tipset om Sveriges radios arkiv om gamla program om handarbete!!! Imorrn ska jag börja lyssna på allvar,,
  Kram KarinS

 2. A stitch in time? Var, när och hur? Vad är det? Var får man tag på det?
  Jag formligen älskar 40-, och 50-talet och stickning, virkning, sömnad, skor…. U name it……..
  Just nu renoverar jag och min man, vi gör allt själva, köket på vår villa från slutet av 30-talet, tillbaka till 40-talet, men med modern feeling. Riktiga skåp med trästommar, inget melanin och spånplattekök här inte. Utan formsytt efter mina önskemål och drömmar. Precis som det ska vara när något ska hålla länge. Lite som vintagekläder, formade efter kvinnan och i bra material.
  Tack för en bra blogg och en underbar källa till inspiration.
  Kramar Jenny från Gräsmyr

  • A Stitch in Time-böckerna är lite som gamla och nya testamentet för alla vintage knitters där ute. Fullspäckade med säkert nära 200 mönster, tagna från 30-50talet och stickade i “moderna” storlekar och på marknaden vanligt förekommande garner. Skrivna av Susan Crawford (med bloggen Just call me Ruby) och Jane Waller. Kan inte tänka mig att en endaste person som köpt dessa har blivit besvikna. En skatt helt enkelt! ag tycker du ska surfa in på Majas Manufaktur som säljer båda böckerna och dessutom det fantastiska garnet Excelana!
   Vad härligt det låter med huset du! Precis så vill jag också göra: från grunden och genuint. Måste bara få ett jobb och hitta det perfekta huset först 😦
   Åh, vad kul att jag inspirerar!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s